Verhalen van 13 mei rondom Corona vind je in Minister Koolmees: staatssteun en toch mensen ontslaan, dat gaat gewoon gebeuren.

In de Ondertussen van woensdag 13 mei vallen mij deze berichten op:

- een lekker briesje uit zee dreigt ongezond te gaan heten. Het kan namelijk flink wat microplastics bevatten. Wetenschappers van de University of Strathclyde vonden microplastics in sea spray (The Guardian). De bevindingen ontkrachten het idee dat plasticverontreiniging in de oceaan blijft en het wijdverbreide geloof in de herstellende kracht van de zeebries. Promovendus Steve Allen, die meewerkte aan de studie, zei: "Onze studie toont verrassende hoeveelheden microplastics aan. Het lijkt erop dat sommige plastic deeltjes de zee verlaten en in de atmosfeer terechtkomen, samen met zeezout, bacteriën, virussen en algen."

- Skal verstrengt de normen voor biologisch (Boerderij). Andere certificeringen komen te dicht in de buurt of gaan zelfs verder, waardoor het onderscheidend vermogen van biologisch dreigt te verdampen. Bovendien voldoet het keurmerk niet altijd meer aan maatschappelijke en politieke verwachtingen. Ook gaat het certificeringsorgaan zijn manier van toezicht aanpassen. Digitalisering van data-uitwisseling moet het proces gemakkelijker en goedkoper maken, onder meer doordat fysieke controle daardoor korter kan.

- hoe je je als ouder aan tafel gedraagt, blijkt net zo belangrijk voor het eetgedrag van je kind als wat je het voorzet. De American Heart Association helpt ouders een positieve voedselomgeving voor hun kind te creëren (NieuwsVoorDiëtisten). Een gezonde eetomgeving voor een kind stimuleert de ontwikkeling van gezonde eetgewoonten en daarmee de gezondheid op latere leeftijd. De belangrijkste tip van de auteurs: zet je kind een variatie aan gezonde producten voor en laat het zelf besluiten wat en hoeveel het eet. Eet vervolgens zelf vooral enthousiast mee van het maaltje dat je kind heeft gekozen. Desnoods met geveinsde smaak en plezier. Dat moedigt kinderen aan vaker gezond te kiezen.

Jumbo - de super die sporters sponsort - organiseert een sportquiz voor zijn klanten. Winnaars krijgen een sportitem of Jumbo-cadeaukaart (Distrifood).
Quarantainebakken is populair. Door zelf je brood te bakken, hoef je minder vaak boodschappen te doen. Met het plaatsen van je quarantainebaksel op social media laat je ook nog eens zien dat je goed bezig bent (Resource).
The New York Times lanceert een nieuwe serie: The World Through a Lens. Fotojournalisten nemen je mee naar de mooiste plekken op aarde. Deze week mooie foto's van de saffraanoogst in de Italiaanse regio Abruzzo. Zonder reizen kun je zo toch genieten van plekken elders. {link_list_2 limit="99999"}
  • {link_list_2:item_headline}

    {link_list_2:item_bron}