Het Zwitserse geur- en smaakstoffenbedrijf Givaudan stoot zijn Nederlandse kaastak af. Givaudan is het grootste geur- en smaakstoffenbedrijf ter wereld. In 2017 kocht Givaudan het Edese bedrijf Vika, waar 'kaasingrediënten' voor koekjes, chips, sauzen en pizza's gemaakt werden. Denk aan kaas in geraspte, gesmolten en poedervorm.

Drie jaar later verkoopt Givaudan de bewerkte en geraspte kaasactiviteiten aan het Belgisch-Nederlandse kaasbedrijf St. Paul. De productie van kaas in poedervorm - en die van groenten- en vleesbouillons - houdt Givaudan binnen de eigen gelederen. Die zullen de 'Natural Dairy and Savoury'-portefeuille verder versterken. Als motief voor de verkoopt noemt Givaudan de wens om te focussen op de core business: smaak.

Kaasbedrijf St. Paul richt zich sinds 1985 op echte, analoge en vegan kaasoplossingen voor de voedingsindustrie, aldus FoodNavigator. Met de overname wil het familiebedrijf zijn aanbod van geraspte en luchtgedroogde kazen voor kant-en-klaarmaaltijden, snacks en andere processed foods wereldwijd uitbreiden.

Financiële details van de overname zijn niet bekend gemaakt. Wel laat Givaudan weten dat de kaas-activiteiten in 2019 goed waren voor een omzet van €12,5 miljoen, op een totaalomzet van 3,4 miljard Zwitserse frank. {link_list_2 limit="99999"}
  • {link_list_2:item_headline}

    {link_list_2:item_bron}