Thuiswerken en bijblijven
Je zoekt binnen Foodlog, via Google
Menu Foodlog
2
Fotocredits: 'Parmigiano-Reggiano', markt Utrecht, Cécile Janssen voor FL Media

FlashAnderhalve kilo parmezaan per Italiaan

Nog nooit werden er zo veel échte Parmezaanse kazen geproduceerd als in 2019: 3.750.000 stuks van gemiddeld 40 kilo per kaas. Drie jaar geleden waren het er 'maar' 3.470.000. Waar blijven al die kazen? Bijna 60% komt Italië niet uit. Dat betekent dat ieder van de 60 miljoen Italianen, van jong tot oud, vorig jaar gemiddeld anderhalve kilo Parmigiano-Reggiano opgegeten heeft.

ESM - Parmigiano Reggiano Sees Record Year In 2019 | ESM Magazine, 13 mei 2020
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Tedje van Asseldonk
Tedje van Asseldonk Land- en tuinbouw
  • #2
  • 14 mei '20
  • 0:13

Wij gebruiken zelf zeker 6 kg per jaar (3 kg pp) en geven ongeveer hetzelfde gewicht kado aan bevriende Nederlanders.

Roland Nijs Drogredeneringen Opruimingsdienst (DOD)
  • #1
  • 13 mei '20
  • 23:19

Ter relativering: 1,5 kg per jaar is teruggerekend iets meer dan 4 gram per dag. Het gewicht van één suikerklontje. Heerlijk op de pasta en in de pesto. Blijft er echt niet meer dan 60% in Italië?

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.